Meubels voor de kinderkamer

Als we inderdaad nieuwe meubeltjes voor de kinderkamer gaan kopen, is het handig om er voor te zorgen dat je vooraf goed de afmetingen van de kamer noteert. Maak een schetsje van de kinderkamer, en teken daar ook aanvullende zaken zoals de deur- en raamopening, verwarming en stopcontacten in. Er zijn verschillende online roomplanners beschikbaar waarmee je gratis het bed, de kast en het bureautje van je kind in de kinderkamer kunt inmeten en tekenen.

De juiste stijl

Voordat we meubilair bestellen, is het handig om goed uit te zoeken in welke stijl en kleuren de nieuwe kinderkamer moet worden ingericht. Dit uiteraard in goed overleg met zoonlief of dochterlief. Gaan we uit van de bestaande kleuren van vloer, wanden en gordijnen, of gaat er wat veranderen? Met welke dingen moeten we nog meer rekening houden? Dit zijn allemaal zaken die je moet weten voordat je in de winkel je definitieve keuze bepaalt of in een webshop op de ‘in winkelmandje’ button klikt.

Smaak van nu, én later

Je moet als je een nieuw bed, kast of bureautje voor de kinderkamer koopt niet alleen rekening houden met het feit dat je kind nog flink zal groeien, maar ook dat de smaak van je kind als het ouder wordt gaat veranderen. Een meisje van 4 zal een kamer in K3 stijl helemaal fantastisch vinden, maar als het 10 is liggen de interesses toch iets anders. Dat geldt ook voor jongetjes. In het begin is Bob de Bouwer helemaal top, maar later zal daar toch iets anders tegenaan worden gekeken. Dat soort accenten kunnen natuurlijk prima, zolang je het maar in de makkelijker te vervangen accessoires en niet in de meubels van de kinderkamer verwerkt.

kinder slaapkamer

Foto © Emob.nl/kinderkamers

Trends zijn snel voorbij

Dat geldt ook voor de mensen die graag de laatste trends volgen. Het ene moment is de kinderkamer helemaal in en hip, niet veel later zul je zien dat de trends weer helemaal anders zijn. Hoewel iedere leverancier van kinderkamers het toe zal juichen als je dan meteen weer nieuw meubilair gaat kopen, is het handiger om te kiezen voor meubilair dat wat dat betreft een wat langere levensduur heeft. Ook hier geldt: het is veel makkelijker om de kamer middels leuke accessoires volgens de laatste woontrends in te richten, en ook steeds aan de trends aan te blijven passen. Bovendien zijn accessoires wat betaalbaarder zodat je die ook makkelijker als cadeautje kunt blijven geven.