Op zoek naar een blijvend cadeau? Een nieuwe kinderkamer!

Als je als ouder je kinderen met Sinterklaas wilt verwennen, maar ze tegelijkertijd ook iets blijvends cadeau wilt doen, dan zou je kunnen overwegen om je budget niet alleen aan speelgoed te besteden, maar iets voor hun kinderkamer te kopen. Of, als de behoefte er is en het budget het toelaat, je kind misschien wel een hele nieuwe kinderkamer cadeau te doen.

Make-over

Natuurlijk zijn er ook manieren om de kinderkamer een make-over te geven zonder dat je alle meubelstukken zoals bed, kast en bureautje moet vervangen. Je kunt in veel gevallen ook volstaan met die meubelstukken die aan vervanging toe zijn omdat ze beschadigd of versleten zijn.

Dan alle meubels maar nieuw

Maar gaandeweg zul je tijdens de make-over al snel beseffen dat het eigenlijk toch wel beter is om alle meubels van de kinderkamer te vernieuwen. Het opknappen kost veel tijd en energie, en verf en plamuur zijn ook niet echt goedkoop.

Bovendien krijg je op die manier een veel mooier geheel, én een dankbaarder kind. De tijd die je bespaart kun je bovendien dan besteden aan je kind, of aan het witten of behangen van de kinderkamer.

Tips bij aanschaf

We hebben nog wat tips voor de aanschaf van nieuwe meubels voor de kinderkamer:

Koop de meubels op de groei

Meubels gaan lang mee dus de kans is groot dat je kind er uitgegroeid is voordat ze versleten zijn. Een speciaal kinderbed is leuk, maar kies liever meteen een groot bed (waar ze overigens snel aan wennen en trots op zijn) of een zogenaamd meegroeibed. Bureautjes gaan langer mee als ze verstelbare poten hebben.

Je hebt nooit ruimte genoeg in een kast

Zorg voor meer dan voldoende bergruimte. Je kind krijgt immers steeds meer spulletjes. Zorg voor een goede scheiding tussen opbergruimte voor kleding en overige spullen. Dus liever een losse linnenkast en een apart opbergmeubel voor speelgoed en andere zaken.

Let op de kwaliteit

Meubels voor kinderkamers en kinderbedden zijn niet altijd goedkoop. Dat heeft een reden: ze moeten echt tegen een stootje kunnen. In een kinderkamer wordt wel eens erg uitbundig gespeeld en gestoeid. Het zou zonde zijn als het net aangeschafte bed of die super coole linnenkast in een mum van tijd beschadigd zou zijn.

Interessante websites

Op zoek naar een leuk cadeau voor je kind, in de vorm van een slaapkamer? Dan kunnen wij je alvast deze websites aanraden: