De leukste woonaccessoires voor de kinderkamer

Als je de kinderkamer wilt inrichten volgens de laatste woontrends en de smaak van je kind, iets wat overigens niet altijd met elkaar hoeft te matchen, is het handiger en makkelijker om dat te doen met de woonaccessoires. Die zijn immers wat eenvoudiger te vervangen zodat de meubels, mits je kind er niet is uitgegroeid en ze nog in goede staat zijn, dan gewoon kunnen blijven staan. Het leuke van accessoires is bovendien dat ze meestal niet zo duur zijn. Daardoor zijn ze heel leuk om als Sinterklaascadeau te geven.

Vloer

Wel een erg grote woonaccessoire, maar niet te onderschatten omdat deze erg bepalend is voor het uiterlijk van de kinderkamer. Voor babykamers kiezen kersverse ouders vaak voor een warm tapijt. Dat is natuurlijk prachtig, maar niet echt praktisch. Juist als je kindje nog klein is wordt er nog wel eens wat geknoeid en voor je het weet zit het tapijt vol vlekken.

Een goed alternatief is dan een vloer van vinyl, of nog mooier: van marmoleum. Dat is in allerlei kleuren en motieven leverbaar en is net even wat geluiddempender dan een harde vloer zoals laminaat. Natuurlijk behoort een laminaatvloer ook tot de mogelijkheden. Kies dan het liefst voor een vloer met een voelbare houtnerf of structuur, dan glijdt je (kind) wat minder snel uit.

Gordijnen

Houdt bij de aanschaf van raambedekking rekening met de ligging van de kamer en ramen. Als de kamer regelmatig in het volle zonlicht staat, is het raadzaam om te kijken naar iets dat ook goed verduistert. Dan wordt de kamer een stuk minder warm. Verder zijn gordijnen natuurlijk prachtig om makkelijk en snel een heleboel sfeer in de kamer te brengen. Ze zijn ook prominent aanwezig, dus kies bewust en bezuinig er niet te veel op.

Verlichting

Om lekker te kunnen spelen of comfortabel je huiswerk te kunnen maken, is goede verlichting gewoon nodig. Maar we willen ook een stukje gezelligheid. Kies daarom voor verlichting die het licht geeft wat je nodig hebt, en vul dat aan met gezellige sfeerverlichting.

Sfeermakers

Dan zijn er nog de andere sfeermakers, zoals kussentjes, knuffels, fotolijstjes, posters en noem maar op. Dat zijn echt de ideale dingen om de laatste trends mee te volgen en een kamer écht gezellig, sfeervol én persoonlijk te maken.